De 7 redenen om voor zonnepanelen te kiezen!

De 7 redenen om voor zonnepanelen te kiezen!

Zonnepanelen zijn ontzettend populair In Nederland. Niets voor niets zijn we dan ook koploper in Europa als het gaat om de meeste zonnepanelen per inwoner. Wij Nederlanders kiezen voor verschillende redenen voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen, maar wat zijn die precieze beweegredenen? Wij hebben de zeven belangrijkste redenen voor je onder elkaar gezet.

1. De energierekening verlagen

Een van de meest voorname redenen om zonnepanelen aan te schaffen is, omdat je de energierekening (deels) kunt verlagen. Met de hoge en nog steeds stijgende energieprijzen worden de basisbehoeftes zoals douchen, koken en er lekker warm en knus bij zitten thuis steeds duurder. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken door middel van zonne-energie. Hierdoor hoef je minder of in het meest gunstigste geval zelfs geen stroom meer bij je energieleverancier af te nemen. De stroom die je zelf opwekt, wordt weggestreept (gesaldeerd) tegen de afgenomen stroom van de energieleverancier. Hierdoor wordt je energierekening dus lager en wellicht vervalt deze in zijn geheel.

2. Geld verdienen met je opgewekte energie

Een andere reden naast het verlagen van je energierekening is de terugleververgoeding. Met de terugleververgoeding kun jij geld verdienen met je te veel opgewekte energie vanuit de zonnepanelen. Hoe werkt het?

Stel je hebt zelf 5.000 kWh aan stroom opgewekt. Daarnaast heb je 3.000 kWh bij je energieleverancier afgenomen. Deze 3.000 kWh worden dan tegen elkaar weggestreept/gesaldeerd. Dit betekent dat je 2.000 kWh zelf opgewekte stroom over houdt, welke je niet nodig hebt. Deze stroom kun je terugverkopen aan je energieleverancier. Je energieleverancier betaalt je hier een X bedrag per kWh voor. Dit bedrag varieert tussen de 4 tot 12 cent per kWh, afhankelijk van je energieleverancier. Het bedrag wat je terugkrijgt verschilt nogal per leverancier. Dus mocht je veel stroom 'overproduceren', dan kan het nog wel eens gunstig zijn om te wisselen van energieleverancier.

3. Bijdragen aan een groener en beter milieu

Naast dat je zelf bespaart op je energierekening of een leuk zakcentje overhoudt aan de zonnepanelen is het ook een 'groene' keuze. Je draagt bij aan een duurzamer klimaat, omdat je zelf groene stroom opwekt. Hoe meer mensen deze keuze maken, des te beter dit voor het milieu is.

4. Hogere woningwaarde

Een andere reden om zonnepanelen aan te schaffen is dat de waarde van je woning wordt verhoogd. De gemeente neemt verbeteringen aan je woning mee in de WOZ-waarde, waardoor deze stijgt. Zonnepanelen zijn een duurzame verbetering aan je woning. Daarnaast worden zonnepanelen gezien als onderdeel van je woning en dus vallen deze onder onroerend goed.

5. Verbeterd energielabel

Een energielabel is verplicht voor iedere woning. Met een energielabel laat je zien hoe energiezuinig jouw woning is. Om de waarde van je energielabel te bepalen wordt er onder andere gekeken naar het woningtype, bouwjaar, ventilatie, verwarmingssysteem, isolatie en zonnepanelen. Het kan zomaar voorkomen dat jouw energielabel met één of twee sprongen omhoog gaat, door middel van zonnepanelen.

6. De terugverdientijd

Ten slotte is de laatste reden voor het aanschaffen van zonnepanelen de terugverdientijd. De terugverdientijd is inmiddels gehalveerd ten opzichte van vroeger. De gemiddelde terugverdientijd ligt momenteel gemiddeld op 7 jaar. Daarnaast zijn de zonnepanelen van tegenwoordig van hoge kwaliteit en zorgen ze voor een goed rendement.

Verder gaan zonnepanelen gemiddeld 25 jaar mee. De zonnepanelen die wij verkopen gaan zelfs tot 40 jaar mee. Dit betekent dat je dus tussen de 18 - 33 jaar winst maakt op je zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen?

Overweeg jij na dit artikel om zonnepanelen aan te schaffen? Neem dan contact met ons op of plan direct een dakscan in via de website. Nu is het moment om nog optimaal te profiteren van de voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Onze adviseurs helpen je graag met al je vragen en geven het beste advies!

De 7 redenen om voor zonnepanelen te kiezen!
De 7 redenen om voor zonnepanelen te kiezen!

Meer over
zonnepanelen
hybride warmtepomp

Gratis dakscan voor zonnepanelen

Wat vinden onze klanten?

ONZE KLANTEN WAARDEREN ONS MET 5 STERREN!

In samenwerking met:

WhatsApp!